Om mig

Kul att du hittat till mig blogg!

Jag som driver den här bloggen heter Helene, och mina största intressen är heminredning och smycken. Jag ville kunna dela med mig av mina tips, fynd och tankar kring inredning, och bestämde mig för att göra det i bloggform. På nätet kan man ju nå ut till människor i hela världen, och även om den här bloggen är på svenska hoppas jag ändå att andra kan ta del av och uppskatta bilder och annat jag lägger ut.

Jag följer själv många inredningsbloggar, och tycker att det är perfekt sätt att få inspiration och hitta nya infallsvinklar. Att titta i tidningar och kataloger är roligt förstås, men just att se hur andra har det hemma hos sig, och hur de har löst saker praktiskt tycker jag är väldigt givande. Därför ville även jag få chansen att dela med mig av mina bästa inredningstips och kunna inspirera andra.

En stil som ligger mig varmt om hjärtat är shabby chic. Jag älskar det lantliga och romantiserade, med mycket ljusa färger. Min favoritfärg är helt klart vitt. Det går att matcha med allt, och man kan enkelt förnya sig genom att byta färg på till exempel textilier. Jag är svag för äldre möbler, och renoverar gärna själv för att de ska passa min inredning.

Att gå på loppis och second hand är en stor hobby för mig. Jag älskar att hitta nya fynd, och tilltalas av saker som har en historia bakom sig. Ett äldre föremål har mer själ än ett nytt, och det ger inredningen mer liv. Slitna baljor och fat i zink, gamla trälådor med tryck och järnföremål med rost är sådant jag gärna lägger in som detaljer.

Under åren har jag samlat på mig en hel del möbler och inredningsprylar. Därför säljer jag även en hel del själv, främst på nätet. Eftersom jag är så såld på stilen har jag faktiskt funderat på att starta en webbshop för shabby chic-inredning. Det har till exempel blivit många soffor och soffbord genom åren. Fråga mig inte varför, men att byta soffa gör jag ofta. Jag älskar soffor, och har lyckats få tag på många snygga och prisvärda sådana. Men tyvärr kan man ju inte ha så många soffor stående framme, och de tar alldeles stor plats att förvara. Favoriten just nu är en ursnygg bäddsoffa.

När jag inte spenderar tid på inredning händer det också att jag är kreativ i min verkstad där jag formger smycken åt Blingit AB. Blingit satsar mycket på egen smyckeskollektion som bland annat jag är med och utvecklar. Jag tycker smycken är precis lika vackert som möbler och att skapa kroppsdetaljer som ska matchas med kläder är fantastiskt roligt. Redan som 9-åring satt jag och mamma och gjorde egna smycken och på den vägen har intresset växt.

Som sagt, varmt välkommen till min blogg!

/Helene