Mitt vardagsrum

Bäddsoffa Chicago

Min bäddsoffa!

Vardagsrummet är nog det rum jag är mest nöjd med i mitt hus. Det kan ha att göra med att jag älskar den typen av inredning man hittar i ett vardagsrum, och då framförallt soffor.

Min älskade howardsoffa står i finrummet, eftersom vi var tvungna att göra plats för en bäddsoffa. Jag kikade länge och väl efter bäddsoffor, och hittade till slut en som passade perfekt. Det är en grå soffa som heter ”Chicago”. Vardagsrummet är ganska stort, och jag behövde därför en soffa som passade till det. För att utnyttja ytan bättre blev det en divansoffa.

Bredvid soffan står givetvis ett soffbord. Det är ett gammalt kvadratiskt träbord, som jag hittat på second hand och själv renoverat. Från början var det brunt, men jag slipade och målade det vitt, och sandpapprade sedan lite för att få det lite mer shabby chic. På soffbordet hittar man för tillfället fyra ljuslyktor med värmeljus i. Ljuslyktorna är i betong, och ger en härligt rustik känsla.

Jag älskar böcker, och det vill jag visa. Därför har jag två bokhyllor, där mina böcker samsas med vackra föremål och en och annan liten lampa. Jag tycker att det är viktigt med många ljuspunkter, i form av små lampor som kan punktbelysa saker. Även växter gör ett rumt hemtrevligt för mig. Speciellt större växter.

Elektronik är jag inte så mycket för. Visst vill jag kunna se på teve och sådant, men jag försöker alltid ”gömma” elektronik för att det ska flyta in i inredningen. Bland annat ser jag till att sladdar och sådant inte syns.

Jag har också en underbar läsfåtölj som jag gärna kryper ner i med en bra bok. Jag trivs helt enkelt väldigt bra i mitt vardagsrum!

/Helene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *