Lyx i lugnt rum

Badrummet är ett speciellt rum i och med att det både kan vara ett mycket lugnt rum, och samtidigt också ett mycket stressigt sådant. När man försöker göra sig i ordning på morgonen och bussen går om fem minuter så är det definitivt inte ett lugnt rum – tvärtom! Men å andra sidan, när man står där i duschen en söndag morgon och inte behöver tänka på någonting, ja då är det definitivt ett mycket lugnt och fridfullt rum. Badrummet fyller många olika funktioner helt enkelt. Finns det någonting som är härligare än en varm dusch när man är kall och frusen? Jo, det gör det faktiskt: att långt varmt bad! Men numera så har många av oss inte längre ett badkar i sina badrum.

Badkar har blivit ovanligare
Att badrum blivit alltmer sällsynta har sin förklaring. En dusch, även en rätt så lång sådan, använder betydligt mindre vatten än ett bad, och det är ju bra att spara på våra resurser, eller hur? Men samtidigt, vi borde väl alla kunna få unna oss ett bad då och då? Bara för att det finns ett badkar i lägenheten så betyder det inte att man kommer att bada varje dag. Det skulle ta för lång tid, om inte annat. Men då och då så är ett bad det enda rätta, faktiskt. När man behöver slappna av riktigt ordentligt, eller när man känner sig extra kall och frusen.

Jag ska bli med badkar!
Vad betyder nu allt detta? Jo, jag funderar på att skaffa ett badkar, helt enkelt. Jag har hittat en webbshop med badfokus, och där ska jag försöka leta reda på ett bra badkar som passar in i mitt badrum. Efter att ha tittat runt lite så har jag redan hittat flera intressanta och spännande alternativ, så det ska nog inte bli så svårt. Det största hindret är väl snarare priserna, men de verkar ligga på en rimlig nivå (jag vet ju inte riktigt vad ett badkar kan tänkas kosta). Jag tror jag ska satsa på ett tassbadkar, både för att de ser klassiska och fina ut, och för att jag fått för mig att det är enklare att göra rent under dem och så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *