Köp vägglampor!

Det känns nästan som vägglampor är lite på utdöende. Alltså sådana lampor som monteras fast på väggen. I stället är det väl mest fristående lampor och taklampor som används i lägenheter numera? Det går ju i och för sig att förstå fördelen med sådana. De är ju betydligt enklare att flytta på om man skulle behöva. Men ändå, jag tänkte att jag skulle slå ett litet slag för vägglampor här, eftersom jag tycker de kan ha många bra användningsområden. Förutom då att de kan se väldigt fina ut också.

Först då bör jag väl påpeka att det först och främst är vägglampor för inomhusbruk jag pratar om nu. Vägglampor utomhus, som sitter vid dörren och så, är någonting annat (även om jag älskar sådana också!). Vägglampor som man har inne är ju någonting helt annat, både funktionellt och utseendemässigt. Att ha en lykta på sovrums- eller vardagsrumsväggen, till exempel, skulle nog inte passa så bra (även om det faktiskt skulle vara rätt så häftigt).

Funktion
vad är det då med vägglampor som jag tycker gör dem funktionella? Jo, det är två saker. För det första går det att placera dem på ställen där man inte kan ha en fristående lampa. Ett exempel är sänglampor, som placeras ovanför en. En fristående lampa måste man ha vid sidan, vilket inte är lika bra. Det andra är att många vägglampor går att vinkla och vrida, så man kan få ljuset precis där man vill ha det.

Utseende
Det andra med vägglampor är att jag tycker väldigt många av dem är snygga och ser bra ut. Det gäller givetvis inte alla och det finns vägglampor som ser helt hemska ut. Men väldigt många vägglampor är riktigt fina, och det finns inga fristående lampor som ser ut på samma sätt (helt enkelt på grund av sättet de fungerar på.

Jag har faktiskt själv nu köpt en vägglampa till mitt sovrum, en riktigt snygg läslampa. Den gör faktiskt skillnad: ljuset blir behagligare när de kommer bakifrån och ovanifrån. Lampan hittade jag hos chilli.se och jag rekommenderar dem å det grövsta. De har ett riktigt stort sortiment av fina vägglampor, till riktigt överkomliga priser.

Skaffa en vägglampa idag du med! Du kommer inte att ångra dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *