Grönt inredningstänk!

grönt-tänkIbland känns det som att världen bara snurrar snabbare och snabbare. Vi fullkomligt bombarderas av reklam, och mycket av den handlar just om inredning. Företagen sprutar ut nya möbler och prylar, och ibland hinner man knappt använda sina möbler innan de är ute och någon talar om för en att det är just det här man ska köpa istället. Det är med andra ord lätt att bli lite snurrig och inte veta vad man ska välja.

Idag handlar samhället mycket om att konsumera, men samtidigt börjar fler och fler få upp ögonen för ett hållbart samhälle där det mer handlar om att saker ska kunna bestå. Vi måste alla dra vårt strå till stacken för att ta hand om Moder Jord, och ett sätt att göra det kan vara att man tänker grönt när man inreder. Nu menar jag förstås inte själva färgen grön, utan att man tänker på miljön!

Istället för att konsumera så mycket som möjligt kan man välja att återanvända saker. Loppis och second hand är perfekt för detta, och eftersom vi som sagt ofta byter möbler innan de gamla har gjort sitt finns det massor av saker där som är i så bra skick att de skulle kunna vara nya. Man behöver till exempel inte gå till ett möbelvaruhus för att hitta en snygg soffa, du kan köpa dem på nätet hos t ex Trademax.se till ett bra pris. Jag gjorde en lite prisjämförelse mellan några olika webbplatser och då var Trademax soffor en av de mest prisvärda aktörerna online.

Att köpa begagnat kan också funka, det är både snällt mot miljön och mot plånboken. Man har kanske en bild av att begagnat är smutsigt, trasigt och ofräscht – så är det inte! De säljer inget som är trasigt eller smutsigt. Ge second hand och loppis en chans, och jag lovar att du inte kommer att bli besviken!

/Helene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *