En riktig pudding!

För några månader skrev jag om att jag bestämt mig för att gå ner i vikt, och det har fungerat riktigt bra, faktiskt. En av de upptäckter som jag gjort är att bara för att någonting är nyttigt och hjälper dig att hålla vikten så måste det inte vara äckligt. Jag har annars ofta tänkt att onyttig mat är god och nyttig mat… inte är riktigt lika god. Men så är det faktiskt inte vilket i alla fall förvånade mig lite. Det jag är mest inne på nu är Chiapudding. Chia är en sorts frön som man kan använda till det mesta, och det är inte fröna i sig som smakar speciellt mycket, utan vad man gör med dem och jag har hittat en hel del intressanta och spännande recept på nätet.

Men Chiafrön kan användas till annat än att bara göra puddingar av även om det är det jag fokuserade mest på i början. Jag håller på att utforska olika sätt att använda dem på i matlagning och resultaten har hitintills varit riktigt spännande. Fröna är helt enkelt väldigt mångsidiga och de kan nästan sägas fungera lite som ris. De sväller en hel massa när man tillagar dem (till och med mer än ris), vilket är en riktigt stor fördel. Man behöver helt enkelt inte speciellt många frön för att kunna äta sig mätt och dessutom sparar man ju pengar. En enda förpackning räcker förvånansvärt länge (även om jag i början gjorde nybörjarmisstaget att använda för många frön).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *