Dags för nya sommargardiner

Sommaren är här och det kan bara betyda en sak – det är dags för nya fina gardiner, som passar till sommaren. Men i år ska jag prova på något helt annorlunda. I stället för att köpa färdiga gardiner, eller använda några jag redan har (hur tråkigt vore inte det), så ska jag måttbeställa gardiner från Textilgallerian.se, en stor sajt på nätet med det mesta inom tyg och gardiner för hemmet. Jag har tänkt mig att jag ska köpa en hel drös. Kanske också några nya gardinstänger, även om det inte är en lika hög prioritet. Tyg är billigt, speciellt på nätet, så det är bara att köpa en hel hög. Att bara köpa ett tyg vore lite tråkigt. Valfrihet är livets krydda, och det gäller gardiner också.

Om jag ska ha mönster på gardinerna eller om de ska vara enfärgade har jag inte bestämt mig för ännu. Men de ska vara lätta och vida, så att de rör sig fint i blåsten när fönstren är öppna. Det är nämligen något som verkligen skänker en riktig sommarkänsla, öppna fönster och fladdrande gardiner.

Enfärgade gardiner jag tittat på:
Norrsken turkos

Mönstrade gardiner jag tittat på:
Björkdungen tyg

Oavsett om de blir enfärgade eller mönstrade så ska de definitivt vara ljusa och fina. Ljusa gardiner kanske är lite av en kliché, men jag tycker att det är det enda som verkligen passar på sommaren. På vintern kan man gärna välja lite mörkare, för att öka mysfaktorn när man kurar ihop i vinterkylan. Men nu är det ju inte vinter utan sommar, och då är det ljusa gardiner som gäller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *