Bäddsoffor – praktiskt och snyggt

Även om jag inreder mycket i shabby chic-stil, blandar jag gärna in nyare föremål också. En typisk sådan sak är soffor. Visst kan man hitta en äldre soffa som är snygg, speciellt kökssoffor, men i vardagsrummet vill jag gärna ha en ny soffa. Det finns inte mycket som slår känslan av att krypa ner i en ny soffa, som luktar nytt och fortfarande är lite hård eftersom ingen suttit i den än. För att återknyta till min inredningsstil väljer jag gärna ett äldre soffbord till.

Just nu har jag en toppenbra bäddsoffa i mitt vardagsrum. Förr var bäddsoffor ofta obekväma och fanns bara i en storlek, men idag kan man hitta riktigt snygga och bekväma bäddsoffor. Soffor är faktiskt inte heller så fasligt dyra nu för tiden, det går att hitta billiga soffor av hög kvalitet som är snygga. Min soffa är köpt på trademax.se, och ser precis ut som en ”vanlig” soffa. Det är en grå divansoffa, som jag fick till ett riktigt bra pris.

Fördelarna med en bäddsoffa är förstås att du inte behöver ha ett gästrum. Allting finns i soffan, och när det inte används tar det ingen plats. När jag letade efter bäddsoffa kikade jag först på nätet, och besökte sedan butiker som hade intressanta soffor. Först tänkte jag köpa en soffa som hette ”Porto”, men i sista sekund ändrade jag mig och det blev en ”Chicago” istället. Båda var snygga, men den andra hade helt enkelt bättre passform för mitt vardagsrum. Ett plus när man köper soffa idag är att det är så lätt att anpassa. Man kan till exempel välja vilken sida man vill ha divanen på.

/Helene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *